Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen hallinta-käytännöt

Copilot-sivut (.pagetiedostot) ja Copilot-muistikirjat tallennetaan samaan käyttäjän omistamaan SharePoint Embedded -säilöön, jota Loop Oma työtila käyttää. SharePoint-hallintakeskuksessa, PowerShellissä ja Purview-valvontatiedoissa tämä säilö näkyy aina sovelluksen nimellä Loop – erillistä Copilot-sivujen tai Copilot-muistikirjat -sovellussuodatinta ei ole. Tallennustila lasketaan mukaan organisaatiosi yleiseen SharePoint-kiintiöön. Lisätietoja on kohdassa tallennustila ja elinkaari. IT-järjestelmänvalvojat voivat hallita Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luomista ja käyttöä pilvikäytäntöasetusten avulla.

Yhdellä silmäyksellä

Hallintakohteet Määrityspaikat Oletus
Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luominen Pilvikäytäntö: Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luominen ja tarkasteleminen Käytössä
Koodin esikatselut Copilot Chat- ja Copilot-sivuilla Pilvikäytäntö: Ota koodin esikatselut käyttöön tekoälyn luomalle sisällölle Microsoft Copilot Chat- ja Copilot-sivuilla Käytössä

Vihje

Pikaoppaan skenaariot

  • Estä Loop, mutta salli Copilot-sivut tai -muistikirjat: Poista Loop-käytännöt käytöstä; jätä Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjat käyttöön ja luo ja tarkastele niitä. Copilot-sivut tai Copilot-muistikirjat voivat edelleen luoda saman käyttäjän omistaman säilön.
  • Estä Copilot-sivut tai -muistikirjat, mutta salli Loop: Poista käytöstä Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luominen ja tarkasteleminen; jätä Loop-käytännöt käyttöön. Loop Oma työtila -toiminto voi edelleen luoda saman käyttäjän omistaman säilön.
  • Estä kaikki: Poista molemmat käytännöt käytöstä
  • Estä vain koodin esikatselut: Poista käytöstä Ota käyttöön koodin esikatselut tekoälyn luomalle sisällölle Microsoft Copilot Chat- ja Copilot-sivuilla; jätä Copilot-sivujen luominen ja tarkasteleminen ja Copilot-muistikirjat käytössä

Vaatimukset

Copilot-sivut ja Copilot-muistikirjat ovat SharePointiin ja Microsoft 365:een integroitu ydinpalvelu. Katso vaatimukset , niin saat lisätietoja määritysvaatimuksista, palveluyhteyksistä ja käyttöoikeusvaatimuksista.

Jos haluat soveltaa pilvikäytäntöä vain tiettyihin käyttäjiin vuokraajan sijaan, katso lisätietoja artikkelista Pilvipalvelun laajuuden määrittäminen Microsoft 365 -ryhmillä. Voit myös ottaa pilvipalvelun käytännön käyttöön käyttämällä suojausta tai dynaamisia ryhmiä. Katso Käyttöoikeusryhmän luominen, muokkaaminen tai poistaminen ja Dynaamisten ryhmien luominen Microsoft Entra ID:ssä. Jos otat käytännön käyttöön vuokraajan kaikille käyttäjille, ryhmämääritystä ei tarvita.

Suhde Loop-komponentteihin

Copilot-sivut ja Copilot-muistikirjat ovat Loopista riippumattomia. Voit ottaa ne käyttöön tai poistaa ne käytöstä erikseen. He jakavat yksittäisen käyttäjän omistaman SharePoint Embedded -säilön Loop My workspace -toiminnon kanssa, mikä vaikuttaa Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luonti- ja tarkastelukäytäntöihin:

  • Jaettu säilö luodaan, kun joko Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjat -käytäntö tai Loop Create Loop -työtilat Loop -käytäntö sallii luomisen käyttäjälle. Jos haluat estää säilön luomisen, poista molemmat käytännöt käytöstä saman käyttäjän osalta.
  • Katso jaetun säilön täydellinen selitys, mukaan lukien nimeäminen ja elinkaari.

Jos haluat jakaa Copilot-sivuja vuorovaikutteisina komponentteina (pelkkien hyperlinkkien sijaan) Teamsissa, Outlookissa, Whiteboardissa, OneNotessa tai Loop-sovelluksessa, Loop-komponentit on otettava käyttöön. Jos Loop-komponentteja ei oteta käyttöön Microsoft 365 -ekosysteemissä, Copilot-sivut ovat vuorovaikutteisia vain Microsoft Copilot -sovelluksessa ja tuetuissa keskustelukokemuksissa. Lisätietoja Loop-komponenttien ottamisesta käyttöön Microsoft 365 -ekosysteemissä on Loop-järjestelmänvalvojan käytännöissä.

Käyttökokemus, kun Copilot-sivut ja Copilot-muistikirjat on poistettu käytöstä

Kun luominen on poistettu käytöstä, käyttäjät eivät voi luoda uusia Copilot-sivuja tai muistikirjoja. Sivut-moduuli näkyy Microsoft Copilot -sovelluksessa, mutta Muistikirjat-moduuli on piilotettu, mikä estää käyttäjiä käyttämästä aiemmin luotuja muistikirjoja Copilot-sovelluksen kautta. Jos Loop Oma työtila on edelleen käytössä käyttäjälle, sama käyttäjän omistama säilö saattaa edelleen olla olemassa tai olla Loop:n luoma.

Aiemmin luotuja Copilot-sivuja ja muistikirjoja ei poisteta. Käyttäjät voivat edelleen tarkastella ja muokata aiemmin luotuja kohteita, jos heillä on siihen oikeudet. Näitä tiedostoja voi käyttää seuraavilla tavoilla:

  • Loop-sovellus: Sivujen katseluun ja muokkaamiseen
  • Microsoft Copilot -sovellus: Keskustelukokemuksissa luotujen kohteiden käyttäminen
  • Alkuperäiset tallennussijainnit: muistikirjoihin lisätyt Files ovat käytettävissä OneDrivessa ja SharePointissa, missä ne on tallennettu

Aiemmin luodut kohteet ovat myös löydettävissä haun tai Purview'n kautta. Järjestelmänvalvojat voivat viedä ne.

Tärkeää

Linkkien jakaminen Copilot-muistikirjoihin ei toimi, kun luominen on poistettu käytöstä tämän artikkelin käytännön kautta.

Asetusten hallinta Pilvikäytännössä

Copilot-sivut ja Copilot-muistikirjat tarkistavat seuraavat pilvikäytäntöasetukset:

  • Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luominen ja tarkasteleminen
  • Ota koodin esikatselut käyttöön tekoälyn luomalle sisällölle Microsoft Copilot Chat- ja Copilot-sivuilla
  1. Kirjaudu palveluun https://config.office.com/ Microsoft 365 -järjestelmänvalvojan tunnistetiedoilla.

  2. Valitse vasemmasta ruudusta Mukauttaminen.

  3. Valitse Käytäntöjen hallinta.

  4. Luo uusi käytäntömääritys tai muokkaa aiemmin luotua käytäntömääritystä.

  5. Valitse avattavasta laajuuden valitsemisen luettelosta Kaikki käyttäjät tai ryhmä, jolle haluat ottaa käytännön käyttöön. Lisätietoja on artikkelissa Pilvipalvelun laajuuden määrittäminen Microsoft 365 -ryhmit.

  6. Valitse Määritä asetukset -kohdassa jokin seuraavista asetuksista:

    • Luo ja tarkastele Copilot-sivuja ja Copilot-muistikirjoja
      • Käytössä: Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luominen ja integrointi ovat käyttäjien käytettävissä.
      • Poissa käytöstä: Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjat eivät ole käyttäjien käytettävissä.
      • Ei määritetty: Copilot-sivujen ja Copilot-muistikirjojen luominen ja integrointi ovat käyttäjien käytettävissä.

        Huomautus

        Jos organisaatiosi on poistanut OneDriven luomisen käytöstä tässä ilmoitetusta asetuksesta riippumatta, nämä organisaatiosi henkilöt eivät voi luoda Copilot-sivuja tai Copilot-muistikirjoja.

    • Ota käyttöön koodin esikatselut tekoälyn luomalle sisällölle Microsoft Copilot Chat- ja Copilot-sivuilla
      • Käytössä: Käyttäjät voivat tarkastella ja käyttää tekoälyn luomia koodin esikatseluja Copilot Chat- ja Copilot-sivuilla, mukaan lukien kevyiden sovellusten luominen.
      • Poissa käytöstä: Copilot ei suorita koodin esikatseluja Copilot Chat- tai Copilot-sivuilla.
      • Ei määritetty: Käyttäjät voivat tarkastella ja käyttää tekoälyn luomia koodin esikatseluja Copilot Chat- ja Copilot-sivuilla, mukaan lukien kevyiden sovellusten luominen.
  7. Tallenna käytäntömääritykset.

  8. Määritä tarvittaessa minkä tahansa käyttöoikeusryhmän prioriteetti uudelleen. (Jos vähintään kaksi käytäntömääritystä on sovellettavissa samoihin käyttäjiin, käytetään määrityksessä sitä, jolla on suurempi prioriteetti.)

    Jos luot uuden käytäntömäärityksen tai muutat aiemmin luodun käytännön määrityksiä, muutokset voivat näkyä viiveellä:

    • Jos ennen muutosta oli olemassa jo käytäntömäärityksiä, muutosten tuleminen näkyviin voi kestää jopa 90 minuuttia.
    • Jos käytäntömäärityksiä ei ollut ennen muutosta, muutos tulee näkyviin jopa 24 tunnin kuluessa.

Käytännön ottaminen käyttöön käyttäjien osajoukolle

Voit ottaa pilvikäytännön käyttöön vain tietyille käyttäjille seuraavasti:

  1. Luo ryhmä A , joka sisältää käyttäjät, joille haluat ottaa käytännön käyttöön. Määritä pilvikäytäntö tälle ryhmälle ja ota se käyttöön.
  2. Luo ryhmä B , joka sisältää kaikki käyttäjät. Määritä sama pilvikäytäntö tälle ryhmälle ja aseta sen arvoksi Pois käytöstä.
  3. Aseta ryhmän A prioriteetiksi pienempi numero (esimerkiksi prioriteetti 0), jotta se arvioidaan ennen ryhmää B (esimerkiksi prioriteetti 1).

Pilvikäytännössä lasketaan ensin alemman prioriteetin luvut. Tällä määrityksellä ryhmän A käyttäjät saavat käytännön Enabled-tilaan, kun taas muut ryhmän B käyttäjät saavat sen poistettua käytöstä.

Jos haluat tehdä päinvastoin, poistaa käytännön käytöstä tietyssä ryhmässä ja jättää sen käyttöön kaikille muille, käytä samaa kahden ryhmän kaavaa siten, että Käytössä- ja Ei käytössä -arvot on vaihdettu: määritä ryhmän A (kohdekäyttäjät) arvoksi Ei käytössä pienemmällä prioriteetilla ja ryhmälle B (Kaikki käyttäjät) Käytössä korkeammalla prioriteetilla.