Soft delete inschakelen voor blobs

Met zacht verwijderen van blobs wordt een afzonderlijke blob en zijn versies, momentopnamen en metagegevens beschermd tegen onbedoeld verwijderen of overschrijven door de verwijderde gegevens gedurende een opgegeven periode in het systeem te behouden. Tijdens de retentieperiode kunt u de blob herstellen naar de status die deze had bij het verwijderen. Nadat de retentieperiode is verlopen, wordt de blob definitief verwijderd. Zie Soft delete voor blobs voor meer informatie over soft delete voor blobs.

Zacht verwijderen van blobs maakt deel uit van een uitgebreide strategie voor gegevensbescherming voor blobgegevens. Zie Overzicht van gegevensbescherming voor meer informatie over de aanbevelingen van Microsoft voor gegevensbescherming.

Soft delete voor blobs inschakelen

Je kunt soft delete voor een opslagaccount op elk moment in- of uitschakelen door gebruik te maken van Azure built-in-policy, Azure portal, PowerShell of Azure CLI.

Om blob- en container-soft delete op schaal mogelijk te maken via het ingebouwde Azure-beleid, raadpleeg Configure soft delete for blobs and containers on storage accounts.

Voorlopig verwijderen van blobs is standaard ingeschakeld wanneer u een nieuw opslagaccount maakt met Azure Portal. De instelling voor het in- of uitschakelen van voorlopig verwijderen van blob(s) wanneer u een nieuw opslagaccount maakt, vindt u op het tabblad Gegevensbeveiliging. Voor meer informatie over het maken van een opslagaccount, zie Een opslagaccount maken.

Voer de volgende stappen uit om zacht verwijderen voor blobs in te schakelen voor een bestaand opslagaccount met behulp van Azure Portal:

  1. Ga in Azure Portal naar uw opslagaccount.
  2. Zoek de optie Gegevensbescherming onder Gegevensbeheer.
  3. Selecteer voorlopig verwijderen inschakelen voor blobs in de sectie Herstel.
  4. Voer een retentieperiode in tussen 1 en 365 dagen. Microsoft raadt een minimale bewaarperiode van zeven dagen aan.
  5. Sla uw wijzigingen op.

Schermopname van het inschakelen van soft delete in Azure Portal

Voorlopig verwijderen van blob inschakelen (hiërarchische naamruimte)

Zacht verwijderen van blobs kan ook blobs en mappen beveiligen in accounts waarvoor de hiërarchische naamruimtefunctie is ingeschakeld.

Voer de volgende stappen uit om blob voorlopig verwijderen in te schakelen voor uw opslagaccount met behulp van de Azure-portal:

  1. Ga in Azure Portal naar uw opslagaccount.
  2. Vind de optie Gegevensbescherming onder Gegevensbeheer.
  3. Selecteer in de sectie Herstelvoorlopig verwijderen inschakelen voor blobs.
  4. Voer een retentieperiode in tussen 1 en 365 dagen. Microsoft raadt een minimale bewaarperiode van zeven dagen aan.
  5. Sla uw wijzigingen op.

Schermopname die laat zien hoe u soft delete inschakelt in Azure Portal in accounts met een hiërarchische naamruimte.

Volgende stappen