Wyłącz dostęp do funkcji starszych

Warning

Ustawienie konta Wyłącz funkcje starszego typu jest wycofane. Od 8 października 2026 roku Azure Databricks tworzy wszystkie nowe przestrzenie robocze we wszystkich kontach bez dostępu do starszych funkcji. To ustawienie nadal pojawia się w konsoli konta, ale jest włączone i zablokowane, i nie da się go zmienić. Zobacz Przenieś konto do obszarów roboczych tylko UC.

Nowe przestrzenie robocze nie mają dostępu do następujących starszych funkcji:

Zarządzanie starszymi funkcjami na poziomie obszaru roboczego

Administratorzy przestrzeni roboczych mogą korzystać z następujących ustawień na poziomie przestrzeni roboczej, aby wyłączyć funkcje starsze w istniejących przestrzeniach roboczych: