Notatka
Dostęp do tej strony wymaga autoryzacji. Może spróbować zalogować się lub zmienić katalogi.
Dostęp do tej strony wymaga autoryzacji. Możesz spróbować zmienić katalogi.
W tym artykule opisano sposób wyświetlania historii wersji dla strony lub fragmentu w narzędziu Microsoft Dynamics 365 Commerce Site Builder.
Konstruktor stron Commerce umożliwia przeglądanie historii wersji strony lub fragmentu i w razie potrzeby powrót do określonej wcześniejszej wersji dokumentu. Gdy dokument jest otwarty, wybierz pozycję Pokaż historię na pasku poleceń, aby otworzyć okno dialogowe Historia wersji . Karta Wersja zawiera listę historii wszystkich wersji i zapisywanie działań dla strony lub fragmentu. Możesz wybrać poprzednią wersję dokumentu na liście, wyświetlić podgląd i przywrócić go jako bieżącą wersję. Zakładka Aktywność okna dialogowego zawiera pełną historię aktywności dokumentu, w tym wszystkie zdarzenia zapisywania, publikowania i nieopublikowania.
Note
Nowa wersja dokumentu jest tworzona za każdym razem, gdy autor strony wprowadzi zmiany, a następnie wybierze opcję Zakończono edycję dla dokumentu.
Aby wyświetlić historię wersji strony lub fragmentu i przywrócić poprzednią wersję, wykonaj następujące kroki:
W programie do budowania witryn otwórz stronę lub fragment, dla którego chcesz wyświetlić historię wersji.
Na pasku poleceń wybierz opcję Pokaż historię.
W oknie dialogowym Historia wersji, na karcie Wersja, wybierz poprzednią wersję dokumentu. Okienko właściwości zawiera podgląd miniatur wybranej wersji oraz informacje o tym, kto go zmodyfikował i kiedy.
Aby wyświetlić w pełni renderowany podgląd wybranej wersji dokumentu, wybierz opcję Podgląd. Aby zamknąć podgląd i wrócić do okna dialogowego Historia wersji, wybierz Zakończ podgląd.
Aby przywrócić poprzednią wersję dokumentu, wybierz go z listy na karcie Wersja, a następnie wybierz pozycję Przywróć. Zostanie wyświetlone okno komunikatu Przywróć wersję <version number> z prośbą o potwierdzenie czynności przywracania.
Aby kontynuować akcję przywracania, wybierz pozycję Przywróć. Konstruktor strony zostaje odświeżony i pokazuje przywróconą wersję strony lub fragmentu.
Aby opublikować przywróconą wersję, wybierz pozycję Zakończ edycję, a następnie wybierz pozycję Publikuj, aby opublikować fragment strony.