Kommentar
Åtkomst till den här sidan kräver auktorisering. Du kan prova att logga in eller ändra kataloger.
Åtkomst till den här sidan kräver auktorisering. Du kan prova att ändra kataloger.
Gäller för: Configuration Manager (aktuell gren)
Configuration Manager-klienten och Software Center kan visa meddelanden till användare som är inloggade i Windows. Du kan styra många av dessa beteenden via klientinställningarna och distributionsinställningarna.
Obs!
Som standard aktiverar Windows 11 fokusstöd under den första timmen efter att en användare loggar in för första gången. Mer information finns i Nå skrivbordet och den tysta perioden.
Software Center-meddelanden ignoreras för närvarande under den här tiden. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera Fokusstöd i Windows.
Nödvändiga distributioner
När användarna får nödvändig programvara och väljer inställningen Viloläge och påminn mig kan de välja bland följande alternativ:
Senare: Anger att meddelanden schemaläggs baserat på de meddelandeinställningar som konfigurerats i klientinställningarna.
Fast tid: Anger att meddelandet är schemalagt att visas igen efter den valda tiden. Om du till exempel väljer 30 minuter visas aviseringen igen efter 30 minuter.
Den maximala vilotiden baseras alltid på de meddelandevärden som konfigurerats i klientinställningarna vid varje tidpunkt längs distributionstidslinjen. Till exempel:
Du konfigurerar tidsgränsen för distribution som är längre än 24 timmar, påminn användarna om inställningen var (timme) på sidan Datoragent i 10 timmar.
Klienten visar meddelandedialogrutan mer än 24 timmar före tidsgränsen för distributionen.
Dialogrutan visar alternativ för viloläge upp till men aldrig längre än 10 timmar.
När tidsgränsen för distribution närmar sig visas färre alternativ i dialogrutan. De här alternativen överensstämmer med relevanta klientinställningar för varje komponent i distributionstidslinjen.
För en högriskdistribution, till exempel en aktivitetssekvens som distribuerar ett operativsystem, är användarmeddelandeupplevelsen mer påträngande. I stället för ett tillfälligt meddelande i Aktivitetsfältet visas en dialogruta som följande varje gång du får ett meddelande om att kritiskt programvaruunderhåll krävs:
Ersätt popup-meddelanden med en dialogruta
Ibland ser inte användarna popup-meddelandet i Windows om omstart eller obligatorisk distribution. Då ser de inte funktionen för att snooze påminnelsen. Det här beteendet kan leda till en dålig användarupplevelse när klienten når en tidsgräns.
När programändringar krävs eller distributioner behöver startas om har du möjlighet att använda ett mer påträngande dialogfönster.
Programvaruändringar krävs
När du distribuerar ett program efter behov med en tidsgräns i framtiden, väljer du följande alternativ för användarmeddelanden på sidan Användarupplevelse i guiden Distribuera programvara:
- Visa i Software Center och visa alla meddelanden
- Om programvaruändringar krävs visas en dialogruta för användaren i stället för ett popup-meddelande
Om du konfigurerar den här distributionsinställningen ändras användarupplevelsen för det här scenariot.
Följande popup-meddelande meddelar:
Till följande dialogfönster:
Omstart krävs
Aktivera följande alternativ i gruppen för omstart av dator i klientinställningarna: När en distribution kräver en omstart visas en dialogruta för användaren i stället för ett popup-meddelande.
Om du konfigurerar den här klientinställningen ändras användarupplevelsen för alla nödvändiga distributioner som kräver en omstart av följande typer:
Följande popup-meddelande meddelar:
Till följande dialogfönster: