Manuellt misslyckas vid en databasspegelningssession (SQL Server Management Studio)

Gäller för:SQL Server

När den speglade databasen synkroniseras (dvs. när databasen är i tillståndet SYNKRONISERAd) kan databasägaren initiera manuell redundans till speglingsservern.

Vid en manuell failover byts principal- och mirror-serverrollerna för databasen där failovern sker. Spegeldatabasen blir huvuddatabasen och huvuddatabasen blir spegeln. Till exempel visar följande tabell hur en manuell redundansväxling växlar rollerna mellan två spegelpartners: SQLDBENGINE0_1 och SQLDBENGINE0_2.

Server Före redundansväxling Efter redundansväxling
SQLDBENGINE0_1 HUVUDSAKLIG SPEGEL
SQLDBENGINE0_2 SPEGEL PRIMÄR

Observera att serverrollerna för andra databasspegelsessioner inte påverkas. Mer information finns i Rollväxling under en databasspeglingssession (SQL Server).

Växla över databasspegling manuellt

  1. Anslut till huvudserverinstansen och klicka på servernamnet i fönstret Object Explorer för att expandera serverträdet.

  2. Expandera Databases och välj den databas som ska växlas över.

  3. Högerklicka på databasen, välj Uppgifter och klicka sedan på Spegling. Då öppnas speglingssidan i dialogrutan Databasegenskaper .

  4. Klicka på Failover.

    En bekräftelseruta dyker upp. Huvudservern börjar med att försöka ansluta till speglingsservern med hjälp av Windows-autentisering. Om Windows-autentisering inte fungerar visar huvudservern dialogrutan Anslut till server . Om speglingsservern använder SQL Server-autentisering väljer du SQL Server-autentisering i rutan Autentisering . I textrutan Inloggning anger du det inloggningskonto som ska anslutas till på speglingsservern och i textrutan Lösenord anger du lösenordet för kontot.

    Om redundansväxlingen lyckas, stängs dialogrutan för Databasegenskaper. Spegeldatabasen blir huvuddatabasen och huvuddatabasen blir spegeln.

    Om failover misslyckas visas ett felmeddelande och dialogrutan förblir öppen.

    Important

    Om du har ändrat några egenskaper sedan du öppnade Mirroring-sidan kommer dessa ändringar inte att sparas.

    Dialogrutan stängs automatiskt.