Notitie
Voor toegang tot deze pagina is autorisatie vereist. U kunt proberen u aan te melden of de directory te wijzigen.
Voor toegang tot deze pagina is autorisatie vereist. U kunt proberen de mappen te wijzigen.
Wanneer u een werkruimte verwijdert, wordt er een bewaarperiode ingevoerd waarin u deze kunt herstellen. Deze bewaarmogelijkheid helpt u te beschermen tegen onbedoelde verwijderingen, zodat werkruimte-inhoud niet permanent verloren gaat voordat u deze kunt herstellen.
In dit artikel wordt beschreven hoe u de bewaarperiode instelt, verwijderde werkruimten herstelt en werkruimten definitief verwijdert voordat de bewaarperiode verloopt.
Zie Retentie en herstel in Fabric voor een overzicht van hoe retentie werkt voor werkruimten en items.
Vereiste voorwaarden
- U hebt een tenantbeheerdersrol nodig om bewaarinstellingen in te stellen en werkruimten te herstellen of permanent te verwijderen.
De bewaarperiode instellen voor verwijderde samenwerkingswerkruimten
Fabric behoudt standaard verwijderde werkruimten voor samenwerking gedurende zeven dagen. U kunt de lengte van de bewaarperiode (van 7 tot 90 dagen) wijzigen met behulp van de tenantinstelling Werkruimteretentieperiode definiëren .
- Ga in de beheerportal naar Werkruimte-instellingen>Retentieperiode voor werkruimte definiëren.
- Schakel de instelling in en voer het aantal dagen voor de bewaarperiode in. U kunt kiezen tussen 7 en 90 dagen.
- Klik op Toepassen.
Opmerking
Wanneer de instelling Werkruimteretentieperiode definiëren is uitgeschakeld, hebben verwijderde werkruimten voor samenwerking nog steeds een bewaarperiode van zeven dagen.
Deze instelling heeft geen invloed op de bewaarperiode van Mijn werkruimten. Mijn werkruimten hebben altijd een bewaarperiode van 30 dagen.
Hoe het wijzigen van de retentieperiode reeds verwijderde werkruimtes beïnvloedt
De instelling 'Definieer werkruimte-retentieperiode ' geldt voor elke verwijderde samenwerkingswerkruimte in de tenant, inclusief werkruimtes die je al hebt verwijderd voordat je de instelling veranderde. Fabric slaat geen kopie van de retentieperiode op het moment van verwijdering op. In plaats daarvan berekent Fabric de resterende retentie voor elke verwijderde werkruimte door gebruik te maken van de huidige waarde van de instelling:
Remaining retention = current retention period - days since the workspace was deleted
Omdat Fabric de resterende retentie recalculeert vanaf de huidige instellingswaarde, wordt het wijzigen van de instelling direct toegepast voor werkruimtes die al in een retentieperiode zitten:
Wanneer je de retentieperiode verlengt, blijven verwijderde werkplekken langer herstelbaar. Als de instelling bijvoorbeeld 30 dagen is en je hebt een werkruimte 10 dagen geleden verwijderd, heeft die werkruimte nog 20 dagen retentie over. Als je dan de instelling verandert naar 60 dagen, heeft dezelfde werkruimte nog 50 dagen retentie.
Wanneer je de retentieperiode verkort, worden verwijderde werkruimtes korter herstelbaar. In hetzelfde voorbeeld: als je de instelling verandert van 30 dagen naar 15 dagen, heeft de werkruimte die je 10 dagen geleden hebt verwijderd nog 5 dagen retentie over in plaats van 20.
Warning
Als je de retentieperiode verkort zodat een verwijderde werkruimte al langer in zijn bewaarperiode zit dan de nieuwe waarde, komt die werkruimte in aanmerking voor permanente verwijdering. Fabric verwijdert het permanent de volgende keer dat het controleert op verlopen werkruimtes, en er is geen extra respijtperiode. Als je bijvoorbeeld 30 dagen geleden een werkruimte hebt verwijderd en je verandert de instelling naar zeven dagen, verwijdert Fabric die werkruimte permanent en verwijdert onomkeerbaar de inhoud ervan.
Voordat je de retentieperiode verkort, ga je naar de pagina Werkruimtes in het beheerdersportaal en herstel je verwijderde werkruimtes die je nog nodig hebt.
Fabric evalueert verwijderde werkruimtes periodiek voor permanente verwijdering in plaats van de permanente verwijdering vooraf in te plannen. Het verlengen van de retentieperiode verlengt een verwijderde werkruimte zolang de werkruimte nog in zijn bewaarperiode zit en de status Verwijderd toont. Nadat Fabric een werkruimte permanent verwijdert, herstelt het verhogen van de instelling deze niet.
Een verwijderde werkruimte voor samenwerking herstellen
Hoewel een verwijderde samenwerkingswerkruimte zich in een bewaarperiode bevindt, kunt u deze en de inhoud ervan herstellen.
- Open in de beheerportal de pagina Werkruimten en zoek de verwijderde samenwerkingswerkruimte die u wilt herstellen. Samenwerkingswerkruimten zijn van het type Werkruimte. Een werkruimte die zich in een bewaarperiode bevindt, heeft de status Verwijderd.
- Selecteer de werkruimte en kies Herstellen op het lint of selecteer Meer opties (...) en kies Herstellen.
- Voer in het deelvenster Werkruimten herstellen dat wordt weergegeven een nieuwe naam in voor de werkruimte en wijs ten minste één gebruiker de beheerdersrol in de werkruimte toe.
- Selecteer Terugzetten.
Een verwijderde samenwerkingswerkruimte definitief verwijderen tijdens de bewaarperiode
Hoewel een verwijderde samenwerkingswerkruimte zich in een bewaarperiode bevindt, kunt u deze definitief verwijderen vóór het einde van de bewaarperiode.
- Open in de beheerportal de pagina Werkruimten en zoek de verwijderde samenwerkingswerkruimte die u permanent wilt verwijderen. Samenwerkingswerkruimten zijn van het type Werkruimte. Een werkruimte die zich in een bewaarperiode bevindt, heeft de status Verwijderd.
- Selecteer de werkruimte en kies permanent verwijderen op het lint, of selecteer Meer opties (...) en kies Permanent verwijderen.
Fabric vraagt u om de permanente verwijdering te bevestigen. Nadat u hebt bevestigd, kunnen de werkruimte en de inhoud ervan niet meer worden hersteld.
Een verwijderde Mijn werkruimte herstellen als app-werkruimte
Wanneer uw organisatie gebruikers verwijdert uit Microsoft Entra ID, worden hun Mijn werkruimten weergegeven als Verwijderd in de kolom Status op de pagina Werkruimten in de beheerportal. U kunt verwijderde Mijn werkruimten herstellen als app-werkruimten waarin andere gebruikers kunnen samenwerken.
Tijdens dit herstelproces moet u ten minste één werkruimtebeheerder toewijzen en de nieuwe werkruimte een naam geven. Nadat u de werkruimte hebt hersteld, wordt deze weergegeven als Werkruimte in de kolom Type op de pagina Werkruimten in de beheerportal.
- Open in de beheerportal de pagina Werkruimten en zoek de verwijderde persoonlijke werkruimte die u wilt herstellen.
- Selecteer de werkruimte en kies Herstellen op het lint of selecteer Meer opties (...) en kies Herstellen.
- Voer in het deelvenster Werkruimten herstellen dat wordt weergegeven een nieuwe naam in voor de werkruimte en wijs ten minste één gebruiker de beheerdersrol in de werkruimte toe.
- Selecteer Terugzetten.
Nadat u de verwijderde werkruimte als een app-werkruimte hebt hersteld, is deze net als elke andere app-werkruimte.