Notatka
Dostęp do tej strony wymaga autoryzacji. Może spróbować zalogować się lub zmienić katalogi.
Dostęp do tej strony wymaga autoryzacji. Możesz spróbować zmienić katalogi.
Niektóre narzędzia w agencie Microsoft Copilot Studio używają konta każdego użytkownika do logowania zamiast jednego wspólnego konta. Zanim agent będzie mógł użyć jednego z tych narzędzi, musisz połączyć swoje konto. Gdy agent potrzebuje połączenia, którego jeszcze nie masz, pyta Cię na czacie. Konfigurujesz połączenie na stronie Zarządzanie połączeniami , a potem wracasz do czatu, żeby agent mógł kontynuować.
Note
Narzędzie użyte do budowy tego agenta wykorzystuje rozliczenia oparte na użytkowaniu. Używanie, budowanie, testowanie i ocenianie agentów może zużywać kredyty Copilot. Dowiedz się więcej w Przegląd rozliczeń opartych na zużyciu.
Ten artykuł jest przeznaczony dla osób, które rozmawiają z agentem. Jeśli tworzysz agentów, dowiedz się, jak dodawać narzędzia w artykule Dodawanie narzędzia do agenta (GitHub Copilot).
Odpowiedz na zaproszenie do kontaktów na czacie
Gdy agent potrzebuje połączenia, którego nie skonfigurowałeś, zatrzymuje się i wyświetla kartę Wymagane połączenie. Karta wymienia usługę lub usługi, których dana akcja potrzebuje.
Karta posiada następujące przyciski:
| Przycisk | Do czego służy |
|---|---|
| Konfiguruj połączenie | Otwiera stronę Zarządzaj swoimi połączeniami dla agenta. |
| ponów próbę | Informuje agenta, że skonfigurowałeś połączenie, więc próbuje ponownie podjąć akcję. |
| Deny | Anuluje akcję. Agent nie próbuje ponownie wykonać akcji i mówi, że akcja została anulowana. |
Aby skonfigurować połączenie i kontynuować:
Na karcie Wymagane połączenie wybierz Ustaw połączenie.
Na stronie Zarządzaj połączeniami połącz każdy element, którego dana akcja potrzebuje. Dowiedz się więcej w opcji Połącz element.
Wróć do czatu. W Microsoft Teams agent automatycznie próbuje ponownie wykonać tę akcję, gdy się połączysz. W przeciwnym razie albo jeśli zamknięto sesję dialogową bez połączenia, wybierz Spróbuj ponownie na karcie.
Połącz element
Strona Zarządzaj swoimi połączeniami zawiera listę narzędzi, przepływów i modeli AI w agencie, korzystających z Twojego własnego konta. Lista pojawia się w sekcji Połączenia, z opisem "Każdy użytkownik końcowy loguje się swoim własnym kontem."
Lista zawiera następujące kolumny:
| Column | Co pokazuje |
|---|---|
| Name | Nazwa elementu. Dla narzędzia wiersz pokazuje usługę, do której się łączy, oraz nazwę narzędzia. |
| Type | Niezależnie od tego, czy przedmiot jest narzędziem, przepływem czy modelem AI. |
| Stan | Stan waszego połączenia. Więcej informacji znajdziesz w artykule Opis stanu połączenia. |
| Actions | Działanie, które możesz podjąć w związku z połączeniem. Etykieta zależy od statusu. |
Aby połączyć przedmiot:
W wierszu elementu, pod Akcje, wybierz Połącz.
W oknie Tworzenie lub wybieranie połączeń , dla każdej usługi w sekcji Nazwa, wybierz istniejące połączenie w Połączenie lub stwórz nowe. Jeśli usługa prosi o zalogowanie, zaloguj się swoim kontem.
Wybierz Prześlij. Nie możesz przesłać, dopóki nie wybierzesz połączenia dla każdej usługi.
Status przedmiotu zmienia się na Połączony.
Aby pracować nad kilkoma elementami jednocześnie, zaznacz pole wyboru dla każdego wiersza, a następnie wybierz Zarządzanie lub Odśwież nad listą.
Informacje o stanie połączenia
Każdy element na stronie pokazuje jeden z następujących statusów. Link w sekcji Akcje zmienia się, aby dopasować się do statusu.
| Status | Co to znaczy | Action |
|---|---|---|
| Połączony | Połączenie jest skonfigurowane i agent może z niego korzystać. | Zarządzaj: zmień połączenie, którego używa element. |
| Nie połączono | Jeszcze nie nawiązałeś połączenia dla tego elementu. Agent nie może tego dla ciebie użyć. | Połącz się: Skonfiguruj połączenie. |
| Expired | Twoje logowanie do połączenia wygasło lub zostało cofnięte. | Odnów: Zaloguj się ponownie. |
| Nieaktualne | Agent zmienił się po połączeniu się, więc połączenie wymaga weryfikacji. Gdy otwierasz stronę, podejmuje jedną próbę automatycznego przywrócenia połączenia. | Sprawdź: potwierdź lub wymień połączenie. |
Aby wyświetlić tylko elementy o określonym statusie, wybierz filtr statusu nad listą, a następnie wybierz status. Wybierz Wszystko, aby ponownie wyświetlić wszystkie elementy.
Odłącz połączenia
Możesz usunąć połączenie z agenta, gdy nie chcesz, aby agent działał na koncie.
Na stronie Zarządzaj połączeniami zaznacz pole wyboru dla każdego elementu, który chcesz odłączyć.
Nad listą wybierz Rozłącz.
W oknie Rozłączyć połączenia? wybierz Rozłącz.
Połączenia są usuwane dla tego agenta w kanale, w którym z nim czatujesz, na przykład w Microsoft Teams. Tej akcji nie można cofnąć. Następnym razem, gdy agent będzie potrzebował takiego połączenia, prosi cię o ponowne skonfigurowanie go.
Note
Połączenia są zapisywane dla każdego agenta i każdego kanału. Jeśli rozmawiasz z tym samym agentem na więcej niż jednym kanale, skonfiguruj połączenia w każdym z nich.