Dela agenter med andra användare och skapare

Note

Funktionerna i denna artikel används av agenter eller arbetsflöden som drivs av GitHub Copilot-verktyget.

Användningsbaserad fakturering gäller för att använda, bygga, testa och utvärdera agenter. Dessa åtgärder kan förbruka Copilot-krediter. Läs mer i Hantera kostnader för agenter som drivs av GitHub Copilot-harnessen.

Du kan dela dina agenter med andra i din organisation så att de kan se, testa och använda dina agenter. För varje agent kan du dela med:

  • Enskilda användare med deras e-post eller användarnamn
  • Alla medlemmar i de säkerhetsgrupper du väljer
  • Hela organisationen

Caution

Detta ämne beskriver hur man delar agenter som du skapar genom att använda den nya agentupplevelsen. Om du använder det klassiska agentgränssnittet, se Dela agenter med andra utvecklare. När du använder den nya delningsupplevelsen kan du bara ge visningsrättigheter till agenter du delar. För att ge redigeringsrättigheter:

  1. Stäng av Använd ny upplevelse på Copilot Studio:s startsida för att aktivera redigering vid delning.
  2. Lägg till användare i agentens miljö och tilldela sedan användare redigeringsrättigheter via miljöns säkerhetsroller. Läs mer i Styr hur agenter delas och Tilldela säkerhetsroller till användare.

Prerequisites

  • Användarautentisering för agenten är konfigurerad att Autentisera med Microsoft.
  • Användare du delar med har en Microsoft Copilot Studio-licens per användare. Användare som inte har licens kan anmäla sig till en provperiod.
  • Agenter du vill dela publiceras i Teams + Microsoft 365, med Make-agenten tillgänglig i Microsoft 365 Copilot aktiverad. Om din agent inte är publicerad blir du ombedd att spara och publicera den innan du delar.

Dela en agent för visning och testning

Note

När du delar en agent för visning och testning kan du inte dela den med Microsoft 365-grupper där SecurityEnabled är satt till falskt. För att ändra denna inställning, se Dela en app med Microsoft 365-grupper i Power Apps-dokumentationen.

Important

Det kan vara svårt att dela Copilot Studio-agenter som har anslutningar till externa tjänster, till exempel Azure Databricks Genie, eftersom anslutningar är knutna till varje enskild agentanvändares identitet. Det betyder att en agent kanske fungerar för dig men inte för andra användare.

För att hantera detta beteende, använd en av följande metoder:

  • Använd en tjänsteprincip för autentisering, om det stöds.
  • Konfigurera anslutningar på miljönivå så att agenten kör med en delad, icke-användarspecifik identitet.
  • Kräv att användare autentiserar sig individuellt när OAuth-baserad autentisering krävs.

Så här delar du en agent:

  1. Öppna agenten från sidan Agenter.
  2. På menyn högst upp, välj Dela-ikonen nära Publicera.

    Note

    Om du inte har publicerat din agent uppmanas du att göra det innan du kan fortsätta.

  3. I Delning-panelen anger du användarnamn, e-postadresser till enskilda användare eller säkerhetsgrupper som du vill dela agenten med.
    • Användare och grupper visas i Personer som kan använda agentfältet när du väljer dem med statusen Väntande .
  4. Välj Dela för att dela agenten.

Personer med visningsåtkomst kan se agenten i sin agentlista, öppna den för att visa detaljer och testa den, men de kan inte redigera agenten eller dess innehåll.

För att låta andra redigera agenten kan du stänga av Use GitHub Copilot-harnessen på Copilot Studio:s startsida för att möjliggöra redigering vid delning, eller tilldela redigerarroller till användare i miljön.

Om du bara vill dela agenten för andra att använda, utan att visa eller testa, under Organisation, öppna rullgardinsmenyn och välj Slutanvändaråtkomst. Denna åtgärd gör det möjligt för vem som helst i din organisation att hitta och använda agenten, men de kan inte se agentens uppgifter eller redigera dem.

Ändra inställningen till Inga behörigheter, om inget annat anges för att sluta dela agenten med alla i din organisation. Användare och medlemmar i grupper som du har delat agenten med kommer fortfarande att ha tillgång till agenten.

Sluta dela agenten

Du kan sluta dela en agent med individuella användare, en säkerhetsgrupp eller alla i din organisation.

Sluta dela en agent:

  1. Öppna agenten från sidan Agenter.
  2. På menyn högst upp, välj Dela-ikonen nära Publicera.
  3. I delningspanelen , under Personer som kan använda agenten, välj borttagningsikonen ("X") bredvid varje grupp eller användare. Du kan ångra raderingen om det behövs.
  4. För att sluta dela med alla i din organisation, välj Under Alla i organisationenInga behörigheter, om inget annat är specificerat. Användare och medlemmar i grupper som du individuellt delat agenten med har fortfarande tillgång till agenten.
  5. Välj Dela för att sluta dela med din organisation eller de borttagna användarna eller grupperna.

Nästa steg efter att ha delat en agent

Utöver att dela din agent kan du även: